Dashboard

Doel

Het dashboard is het centrale scherm van Zioo, informeert je over de actuele status en gebeurtenissen en biedt snelle toegang tot activiteiten, ritten en facturen.

 

Toelichting dashboard

 

dashboard

Menu

 

Het menu aan de linker kant van het scherm (of via de 3 groene streepjes op een smartphone) toont op het hoogste niveau de verschillende functionaliteiten van Zioo. Klik op een menu-optie om aan de slag te gaan met de gewenste functionaliteit.

Hieronder een korte beschrijving van de verschillende menu-opties:

 

Klanten

Selecteer deze optie om naar het overzicht met klanten te gaan. Vanuit het klantenoverzicht is het mogelijk om nieuwe klanten toe te voegen, bestaande klanten te wijzigen of klanten te verwijderen.

 

Opdrachten

Selecteer deze optie om naar het overzicht met opdrachten te gaan. Vanuit het opdrachtenoverzicht is het mogelijk om nieuwe opdrachten toe te voegen, bestaande opdrachten te wijzigen of opdrachten te verwijderen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden met betrekking tot opdrachten.

 

Facturen

Selecteer deze optie om naar het overzicht met facturen te gaan. Vanuit het facturenoverzicht is het mogelijk om nieuwe facturen toe te voegen, conceptfacturen te wijzigen of conceptfacturen te verwijderen. Eenmaal verzonden facturen kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden met betrekking tot facturen.

 

Kosten

Selecteer deze optie om naar het overzicht met uitgaven te gaan. Vanuit het Kostenoverzicht is het mogelijk om nieuwe uitgaven toe te voegen, bestaande uitgaven te wijzigen of uitgaven te verwijderen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden binnen de kostenregistratie.

 

Urenregistratie

Selecteer deze optie om naar het overzicht met activiteiten te gaan. Vanuit het activiteitenoverzicht is het mogelijk om nieuwe activiteiten toe te voegen, bestaande activiteiten te wijzigen of activiteiten te verwijderen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden binnen de urenregistratie.

 

Ritregistratie

Selecteer deze optie om naar het overzicht met ritten te gaan. Vanuit het rittenoverzicht is het mogelijk om nieuwe ritten toe te voegen, bestaande ritten te wijzigen of ritten te verwijderen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden binnen de ritregistratie.

 

Aangiften

Selecteer deze optie om alle informatie met betrekking tot de aangiften inkomstenbelasting en omzetbelasting te bekijken. Vanaf hier kunnen de bedragen die je moet invullen in je aangifte omzetbelasting eenvoudig worden overgenomen in het aangifteformulier van de Belastingdienst. Alle informatie binnen facturen, kosten, urenregistratie en ritregistratie wordt door Zioo op de achtergrond verwerkt en vertaald naar de verschillende aangiften.

 

Begroting

Selecteer deze optie om naar het overzicht met te verwachte uitgaven te gaan. Vanuit het overzicht is het mogelijk om nieuwe te verwachten uitgaven activiteiten toe te voegen, bestaande te verwachte kosten te wijzigen of bestaande te verwachten kosten te verwijderen. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden binnen de begroting.

 

Help

Hiermee wordt in een nieuw tabblad de help van Zioo gestart. We hebben geprobeerd om alles zo duidelijk mogelijk te beschrijven, maar neem gerust contact met ons op via support@zioo.nl als je aanvullende vragen hebt.

 

Instellingen

Binnen de instellingen kan je je bedrijfsgegevens opgeven, een extra inlogverificatie instellen en wisselen tussen verschillende boekjaren. Klik hier voor meer informatie.

 

Uitloggen

Klik op ‘Uitloggen’ om de sessie af te sluiten en Zioo te verlaten. Mocht je besluiten om toch nog verder te werken nadat je bent uitgelogd, dan zal je opnieuw moeten inloggen.

Het dashboard

 

Inkomsten

De maandelijkse inkomsten worden in een staafgrafiek weergegeven. Iedere staaf vertegenwoordigt een maand. Het totaalbedrag van de inkomsten wordt bovenin het groene vlak getoond. Alle getoonde bedragen zijn inclusief btw. De factuurdatum van je facturen bepaalt in welke maand het factuurbedrag wordt weergegeven.

 

Uitgaven

De totale uitgaven per maand worden in een staafgrafiek getoond en de begrote kosten worden weergegeven in een lijngrafiek. Deze gecombineerde grafiek laat zien of de begrote kosten overeenkomen met de werkelijke uitgaven. Het totaalbedrag van de uitgaven wordt bovenin het oranje vlak getoond. Alle getoonde bedragen zijn inclusief btw.

 

Te reserveren bedrag

Het blauwe vlak toont het bedrag dat in de huidige en komende maand op de rekening moet staan om de betalingen te kunnen verrichten. Het bedrag wordt samengesteld uit de begrote kosten binnen de huidige en volgende maand, de af te dragen omzet- en inkomstenbelasting, de privé voorgeschoten kosten en de te declareren zakelijke kilometers. Alle getoonde bedragen zijn inclusief btw.

 

Urenregistratie

Vanaf het dashboard biedt Zioo je de mogelijkheid om snel een nieuwe activiteit te starten. Vul de minimaal benodigde info in en start de timer met de startknop. Ben je klaar met de activiteit, druk dan op de stopknop en de activiteit wordt netjes verwerkt binnen de urenregistratie. Het uurtarief van de geselecteerde opdracht wordt hierbij tot op de minuut berekend. De meest recente activiteiten worden getoond, zodat je met één druk op de knop de betreffende activiteit kunt hervatten; de timer zal dan direct opnieuw worden gestart totdat er op de stopknop wordt gedrukt.

 

Ritregistratie

Bij de ritregistratie op het dashboard krijg je een overzicht van de meest recente ritten. Ook is er de mogelijkheid om snel een nieuwe rit te registreren.

 

Facturen

Bij facturen wordt het totaalbedrag getoond van facturen die nog niet zijn betaald en van facturen die de status ‘concept’ hebben. Ook is er de mogelijkheid om snel een nieuwe factuur te maken.

We hopen dat dit artikel je vraag heeft beantwoord. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op via support@zioo.nl.

Wij helpen je graag verder.