Ritregistratie

Doel

Een goede en sluitende ritregistratie is van groot belang. Op basis van de geregistreerde kilometerstanden stelt Zioo bedragen vast die binnen de omzetbelasting afgetrokken kunnen en mogen worden. Daarnaast biedt Zioo de mogelijkheid om je zakelijk gereden kilometers aan jezelf te declareren tegen € 0,19 per kilometer. Hiermee verminder je je winst, wat weer voordelig uitpakt in de aangifte inkomstenbelasting.

De ritregistratie is alleen bedoeld voor ZZP’ers die hun privĂ© auto gebruiken voor zakelijke ritten. Registreer dan ook alleen de zakelijke ritten. De gereden privĂ© kilometers worden automatisch berekend.

 

Auto registreren

Voordat je een rit kunt registreren moet er minimaal Ă©Ă©n auto zijn geregistreerd binnen Zioo. Dat kan je doen bij de optie Instellingen in het hoofdmenu of door op de groene knop in onderstaande melding:

ritregistratie

 

Overzicht

In het overzicht staan alle ritten op volgorde van datum (van nieuw naar oud). Zoeken in het overzicht is mogelijk door middel van de zoekfunctie.

 

Nieuwe rit toevoegen

Je kunt een nieuwe rit toevoegen door vanuit het overzicht op ‘Rit toevoegen’ te klikken.

 

Rit bekijken, bewerken of verwijderen

Klik op een bestaande rit in het overzicht om deze te bekijken, te bewerken of te verwijderen.

 

Toelichting scherm ritregistratie

registratie

We hopen dat dit artikel je vraag heeft beantwoord. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op via support@zioo.nl.

Wij helpen je graag verder.