Opdrachten

Doel

Een opdracht geeft je de mogelijkheid om de informatie die hoort bij een opdracht, mogelijk ook vastgelegd in een contract, eenmalig vast te leggen.

Andere onderdelen binnen Zioo (urenregistratie, ritregistratie en facturen) bieden de mogelijkheid om een opdracht te selecteren, waarna alle benodigde opdrachtinformatie automatisch wordt ingevuld en/of gekoppeld. Gegevens hoeven op deze manier maar op één plek te worden ingevuld.

Natuurlijk zijn er ook klanten (vaak particulieren) waarvoor het niet nodig is om een aparte opdracht te maken. Het betreft hier vaak werkzaamheden met een korte doorlooptijd, waardoor het vastleggen van een opdracht een overbodige administratieve handeling is. In dit geval is het voldoende om alleen de klant toe te voegen en geen opdracht aan te maken.

 

Houd het overzicht van de opdrachten ‘schoon’

Om het overzicht van de opdrachten ‘schoon’ te houden, adviseren we je om alleen opdrachten toe te voegen waarvoor je opdracht al is verkregen. Zolang je nog in het offertestadium bent, voeg je de opdracht dus nog niet toe! Hiermee bereik je dat alleen lopende of afgeronde opdrachten zijn vastgelegd.

 

Overzicht

In het overzicht (bereikbaar via de menu-optie ‘Opdrachten’) staan alle opdrachten onder elkaar, gesorteerd op de naam van de opdracht. Het overzicht is opgesplitst in lopende en afgeronde opdrachten, waarbij de lopende opdrachten bovenin het overzicht staan.

Zoeken in het overzicht is mogelijk door middel van de zoekfunctie.

 

Nieuwe opdracht toevoegen

Je kunt een nieuwe opdracht toevoegen door op ‘Opdracht toevoegen’ te klikken.

 

Opdrachtgegevens bekijken, bewerken of verwijderen

Klik op een bestaande opdracht in het overzicht om een opdracht te bekijken, te bewerken of te verwijderen.

 

Opdrachtgegevens

opdrachtgegevens

 

Factuurgegevens

opdrachten-factuurgegevens

We hopen dat dit artikel je vraag heeft beantwoord. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op via support@zioo.nl.

Wij helpen je graag verder.