Inlogverificatie

Om je gegevens op een veilige manier af te schermen, raden wij je aan om gebruik te maken van de extra inlogverificatie; het gebruik van alleen een gebruikersnaam en wachtwoord is tegenwoordig eenvoudig te kraken.

Dankzij deze een extra inlogverificatie (ook wel ‘authenticatie in twee stappen’ of ‘sterke authenticatie’ of ‘2-factor authenticatie’ genoemd) kan je ongewenste personen buitensluiten, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

Door de inlogverificatie in te schakelen, beveilig je je account met iets dat jij weet (je gebruikersnaam en wachtwoord) en iets dat jij hebt (bijvoorbeeld je telefoon).

Zodra je de inlogverificatie is geactiveerd moet je bij het inloggen, naast je gebruikersnaam en wachtwoord, ook een steeds veranderende code opgeven.

 

Inlogverificatie activeren

Ga naar de menu-optie ‘Instellingen’ en scroll naar ‘Inlogverificatie instellen met Google Authenticator’:

inlogverificatie

Klik op de knop ‘Activeren’.

Volg vervolgens de stappen op het scherm. Deze stappen zorgen ervoor dat je de app Google Authenticator downloadt en installeert op je mobiel en de link legt met je Zioo gebruikersaccount.

Let op!

Naast de getoonde QR-code wordt er ook een code op het scherm getoond. We raden je aan om deze code op een veilig plek te bewaren. Mocht je namelijk je mobiel verliezen of om een andere reden Google Authenticator opnieuw in moet stellen, dan kan je dit met deze code doen.

Na het activeren verschijnt een gele balk bovenin het scherm:

Inlogverificatie-geactiveerd

De inlogverificatie is nu geactiveerd. Zodra je opnieuw inlogt in Zioo, moet je naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode invoeren.

Ā 

Inlogverificatie uitschakelen

Uiteraard is het ook mogelijk om de inlogverificatie uit te schakelen.

Wanneer je deze extra inlogverificatie uitschakelt, wordt het voor anderen eenvoudiger om onder jouw naam in te loggen in Zioo. We raden je dan ook aan om te blijven werken met de extra verificatie.

Ga naar de menu-optie ‘Instellingen’ en scroll naar ‘Inlogverificatie instellen met Google Authenticator’:

Inlogverificatie-verwijderen

Klik op ‘Inlogverificatie verwijderen’ om de inlogverificatie uit te schakelen.

We hopen dat dit artikel je vraag heeft beantwoord. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op via support@zioo.nl.

Wij helpen je graag verder.